ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

B! the Change! Gândește global, Acționează Local!

Asociația Mai Bine implementează în perioada noiembrie 2018 - octombrie 2019, 12 activități educaționale și participative, care să contribuie la o dezvoltare durabilă prin intermediul noului proiect de ecologie umană B! the Change! Gândește global, Acționează Local!

B! the CHANGE! își propune să contribuie la creșterea numărului de persoane care înțeleg responsabilitatea de aplicare a practicilor unui stil de viață sustenabil și acționează în consecință. Promovarea teoretică și practică a consumului responsabil este firul conductor al tuturor celor patru arii de acțiune ale Asociației Mai Bine ce urmăresc dezvoltarea durabilă locală. Așadar, această propunere este în linie cu actualele interese și priorități ale asociației orientate către promovarea teoretică și practică și furnizarea de alternative pentru stiluri de viață sustenabile.

În total 12 activități vor fi implementate pe parcursului unui an pentru publicul larg (cu precădere pentru persoane din comunitatea ieșeană urbană). O parte dintre activități sunt cu totul noi pentru organizație și pentru comunitatea locală deopotrivă (masa convivială gătită din resturi alimentare sau flash mob-ul pe tema neajunsurilor industriei textile și a modei, scrierea unei cărți de bucate, de exemplu),  altele sunt inspirate de activități mai vechi ale organizației (cum este cazul atelierelor pentru trai durabil, al formărilor sau al articolelor), iar unele reprezintă o continuare a unor intervenții anterioare (actualizarea hărții ecologice a Iașului, reeditarea manualului pentru traiul durabil, de exemplu). Așadar, parțial proiectul propus urmează să dezvolte pe baza rezultatelor obținute înainte în activități care au demonstrat deja generarea de impact în cultivarea consumului responsabil și promovarea producției responsabile și că merită susținute și dezvoltate.

Acest plan de activități este finanțat prin proiectul O SINGURĂ PLANETĂ PENTRU TOȚI, proiect finanțat în cadrul programului Educație pentru Dezvoltare și Acțiuni de Sensibilizare (DEAR Programme).