ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

ATELIER DE INTRODUCERE ÎN ECOLOGIA UMANĂ.  

- probleme globale, soluții locale -

Una dintre ariile noastre principale de acțiune, încă de la fondare, este educația pentru dezvoltarea durabilă. De-a lungul primului deceniu de activitate am organizat zeci de activități educative și participative pentru mii de beneficiari abordând diferitele componente ale traiului durabil: de la reutilizare și reciclare creativă până la cursuri de mers pe bicicletă și legislație rutieră pentru bicicliști, de la ateliere culinare pentru promovarea hranei sănătoase până la sesiuni de grădinărit urban,  de la formări în domeniul consumului responsabil și campanii pentru comerțul echitabil până la catalizarea implicării civice prin multiple acțiuni directe etc. etc.

 

Vara aceasta, ne adresăm unui public mai specific - angajații companiilor private și instituțiilor publice locale - prin ateliere de ecologie umană pe care le organizăm în perioada 1 iunie - 31 iulie,  în Iași. Atelierul abordează cele trei dimensiuni ale dezvoltării - natura, societatea, economia din perspectiva traiului durabil. Pe parcursul a 2 ore, facilitatorii atelierului vor angaja participanții în activități interactive și participative, dar și de reflecție asupra posibilităților de aplicare a practicilor unui stil de viață sustenabil.

 

Dacă, împreună cu colegii tăi ești interesat/ă să afli cum poți să aplici soluții locale, individuale la probleme globale, înscrie-te gratuit la unul dintre cele 8 ateliere pe care le vom organiza în zilele de vineri ale lunilor iunie și iulie. Nu trebuie decât să ne scrii un e-mail către [email protected], cu subiectul “înscriere atelier ecologie umană”, transmițându-ne numărul de persoane și perioada pe care o preferați și programăm apoi împreună zilele și intervalele orare cele mai potrivite.

--------------------------------------------------------------------------------

Această activitate face parte din proiectul B! The change. Gândește global, Acționează local, co-finanțat prin proiectul There isn’t a PLANet B! – Strategii câștigătoare și acțiuni mici pentru impact mare asupra schimbărilor climatice” de Comisia Europeană prin programul DEAR și implementat în România de Asociatia Serviciul Apel.