ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

MAKE FRUIT FAIR EVERYWHERE!

TRAINING PENTRU ACTIVIȘTI ȘI FORMATORI

Rezervă-ți două zile în luna Octombrie și vino la Iași să  învățăm ce înseamnă comerțul echitabil (fair trade), ce presupune această certificare și cum poate fi ea adusă mai aproape de consumatorii din România. Cu aceste informații poți deveni și tu un luptător pașnic pentru respectarea oamenilor, a naturii și-a drepturilor lor oriunde pe glob implicându-te activ în comunitatea ta și informându-ți concetățenii.

Cui i se adresează 

Pe 6 și 7 octombrie 2017 are loc la Iași trainingul „Make Fruit Fair Everywhere!” organizat de Asociația Mai Bine. Acesta privește în primul rând pe activiștii și formatorii axați pe domeniile protecției mediului, economiei sociale și drepturilor omului, dar și pe oricine este interesat de subiectele enumerate anterior și dovedește că dorește și poate să ducă mai departe informațiile oferite de noi.

 Scopul trainingului

Vă punem la dispoziție acest training pentru a crea un fundal de cunoștințe cu ajutorul cărora să difuzați mai departe mesajul campaniei MakeFruitFair! bazat pe principiile muncii decente, a unor lanțuri de aprovizionare corecte, a dezvoltării sustenabile și comerțului echitabil cât și a respectului pentru natură și om. 

Cu ce vei pleca 

În prima zi a trainingului ne cunoaștem, ne jucăm și aflăm despre principiile care stau la baza unui Comerț Echitabil și a certificării FairTrade International. Cu aceste informații construim propria campanie civică și descoperim practic care sunt pașii pentru crearea acesteia, ce direcții trebuie să urmeze și care sunt obiectivele pe care dorim să le atingem cu ea. În vederea organizării campaniei vom avea grijă ca aceasta să contribuie la respectarea drepturilor omului și a mediului.

În ziua următoare creăm o acțiune publică care să susțină cauza noastră. Vedem de câte tipuri pot fi acestea și ce forme pot lua. Ne însușim în felul ăsta cunoștințe de advocacy și ne dăm seama cum poți să te implici activ în comunitatea ta, pe diferite niveluri și prin multiple mijloace, astfel încât să poți crea o schimbare pozitivă și de durată.

Detalii logistice

Trainingul este gratuit pentru toți participanții. Pentru cei care vor fi selectați și vor veni din afara Iașului, transportul și cazarea (pentru cel mult două nopți) vor putea fi decontate, însă doar pe baza unor documente justificative (ex.: bilete de tren/autobuz, factură de la hotel). Pentru locuitorii din Iași, există posibilitatea de a fi decontate biletele de transport în comun.

Cum poți participa?

Completează acest formular până cel târziu duminică, 24 septembrie. Doar persoanele selectate vor fi contactate pentru a le transmite agenda și detalii suplimentare cu privire la organizarea atelierului. Pentru orice întrebări suplimentare sau neclarități, scrieți-ne pe [email protected]

Criterii de selecție

Justificarea motivației de a participa la curs

Posibilitatea de a multiplica informațiile primite

Asigurarea unui număr mare de organizații/grupuri informale

Traineri:

Alexandru Bodnar este coordonator de proiecte în asociația Mai Bine, în care este membru activ de peste 7 ani de zile. Alexandru își propune să găsească și să dezvăluie ce e mai bun din oameni, iar activitățile care îl motivează implică respectarea drepturilor oamenilor, ale animalelor și protejarea mediului înconjurător, ca urmare a recunoașterii diversității și interdependenței care caracterizează formele de viață de pe această planetă.

Buburuzanu Robert coordonează campania Make Fruit Fair de un an și este membru convins și activ al Asociației Mai Bine de 4 ani. Este absolvent al Facultății de Istorie de unde și-a însușit un simț a duratei schimbărilor și-a importanței implicării active în comunitatea din care faci parte, pentru, tocmai, a exista acea schimbare. În același timp s-a convins în timp că nici un val nu a fost inițial mare ci doar o unduire. 

Make Fruit Fair! reunește nouăsprezece organizații din Europa, Camerun, Columbia, Ecuador și insulele Windward, și este coordonată de Oxfam Germania cu scopul de a îmbunătăți traiul și condițiile de muncă a sute de mii de oameni care cresc, recoltează și împachetează fructele tropicale pe care noi le cumpărăm din piețe și magazine în fiecare zi.

 

Această activitate a fost realizată cu sprijinul Uniunii Europene. Conținutul acestei activități intră în responsabilitatea asociației Mai Bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.