ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Asociația Mai Bine în parteneriat cu ApaVital, Agenția de Protecție a Mediului Iași și Wiron desfășoară, în perioada iulie 2014 – ianuarie 2016, la Iași, proiectul ”Apa fără plastic”. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și beneficiază de suma de 35000 de Euro.

Scopul proiectului este informarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța reducerii consumului de apă îmbuteliată în PET-uri, generatoare de deșeuri și risipă.

Apa fără plastic are ca obiective publicarea unui studiu comparativ cu privire la costurile și beneficiile consumului de apă îmbuteliată față de apa de la robinet, urmat de lansarea unei campanii pentru informarea și sensibilizarea unui număr cât mai mare de persoane și sporirea accesului ieșenilor la apă potabilă de calitate furnizată prin sistemul public.

Partenerii proiectului vor face demersuri pentru realizarea a cel puțin două cișmele noi și recondiționarea celor deja existente în Iași. În același timp vor avea loc sesiuni informative în 10 licee ieșene pentru promovarea campaniei și invitarea instituțiilor de învățământ să participe.

Proiectul își propune, totodată, actualizarea hărții ecologice a Iașului cu informații pentru localizarea izvoarelor și cișmelelor din Iași și a cafenelelor, restaurantelor și barurilor care oferă apă gratuită la pahar, de la robinet, și nu comercializează apă îmbuteliată în PET-uri.

Parteneri: