ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

În perioada 15 septembrie – 15 decembrie Asociația Mai Bine implementează proiectul „Climate Justice: Engaging the Youth of Iași” cu scopul de a angaja tinerii din comunitatea locală într-un dialog de pe tema schimbărilor climatice. În luna octombrie vom organiza patru ateliere pentru elevii de liceu ce vor aborda patru subiecte conexe schimbărilor climatice. Atelierele vor avea loc la CUIB - Centrul Urban de Inițiative Bune (Str. Gavriil Musicescu nr.14) -, în intervalul orar 9.00 – 16.00, după următorul calendar:

10 Octombrie – Securitatea Alimentară – Practici curente și perspective sustenabile în industria alimentară.

            17 Octombrie - Siguranța Energetică - Un viitor regenerabil?

24 Octombrie – Participarea Publică - Necesitate vocii tinerilor în spațiul public. Jurnalism pe probleme de mediu

31 Octombrie – Resursele Naturale și Biodiversitate – Mai multe produse! Din care resurse?

Atelierele Securitatea Alimentară și Siguranță Energetică includ câte o deplasare la un producător local, respectiv la centrala fotovoltaică de la Miroslava, iar Participarea Publică și Resursele Naturale și Biodiversitate vor beneficia de prezența unor invitați speciali.

Elevii care doresc să participe la aceste activități trebuie să se înscrie completând formularul specific atelierului de care sunt interesați. Formularele de înscriere se găsesc pe www.maibine.org/climate-justice.

Încurajăm participanții selectați să scrie articole ce abordează tematica schimbărilor climatice din perspectiva proprie, utilizând informațiilor acumulate în cadrul atelierelor. Zece dintre cei mai motivați participanți vor fi premiați și vor avea ocazia de a participa la realizarea unu clip video de promovare a bunelor practici locale în contextul Anului European Pentru Dezvoltare 2015 și COP21.

Climate Justice: Engaging the Youth of Iași este implementat de Asociația Mai Bine, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Verde Bun, Slow Food Iași, Primăria Miroslava și Asociația pentru Antreprenoriat Sustenabil.

Proiectul este finanțat printr-un subgrant oferit de Bankwatch România, în valoare de 3650 Euro, organizația făcând parte dintr-un consorțiu care implementează proiectul „Financing development and developing finance for EYD2015: a Pan-European campaign to align European investments in developing countries with the post-2015 MDG framework and the EU policies that promote sustainable growth and poverty reduction”, finanțat de Comisia Europeană.