ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Cine este Mai Bine?

O invitație la însemnătate. Un potențial de valorificat. Un cadru pentru dezvoltare durabilă. Un pas către o lume mai bună, guvernată de norme și principii etice solide, sustenabilă din punct de vedere ecologic și echitabilă din punct de vedere social.

Ecologie și protecția mediului

Economie socială

Educație pentru dezvoltare durabilă

Resposabilizare civică

Știri și evenimente

Inițiem și creștem inițiative care contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității. Promovăm și sprijinim ce fac alții în aceeași direcție. Organizăm evenimente variate pentru promovarea teoretică și practică a traiului sustenabil și pentru stimularea spiritului civic.

Adunare Generală pe proiectul RegioGreenTex

#HaiDeDe la convivialitate în 3 orașe (Iași, București, Timișoara) – eveniment comun Mai bine – REPER 21 - CRIES

Mâine durabil pentru toți

3 dintre cele mai longevive asociații pentru mediu din România demarează un proiect pentru găsirea unei voci comune în sectorul dezvoltării durabile

Citește mai mult ➧

Abonează-te la Newsletter

Trăiește mai bine

Inițiem și creștem inițiative care contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității. Promovăm și sprijinim ce fac alții în aceeași direcție. Organizăm evenimente variate pentru promovarea teoretică și practică a traiului sustenabil și pentru stimularea spiritului civic.

Adunarea Generală pe proiectul RegioGreenTex

20 March 24 ora 14:37

...

Citește mai mult ➧

Micul Prânz Răsăritean #mylocalfoode9

21 January 23 ora 10:30

Sâmbătă, 21 ianuarie, orele 12:00 - 14:30;
La CUIB
.
.
.
Pentru prima ediție „răsăriteană" a acestui an și al 9-lea eveniment din seria #mylocal foode, ne face mare plăcere să vă invităm la noi pentru a savura împreună arome culinare și pentru a descoperi secretele mirodeniilor din bucătăria pakistaneză.
Invitata ediției este Andreea Luca, jurnalistă și pasionată de călătorii, care ne va pregăti următorul meniu:

1. Supă cremă de mazăre galbenă și chips din lipie homemade
(mazăre galbenă decorticată, ceapă, rădăcină de pătrunjel, țelină, păstârnac, smântână / lipii libaneze tăiate și coapte cu ierburi mediteraneene și ulei de măsline);

  • 2. Aloo gobhi - curry de conopidă cu cartofi și conopidă în stil pakistanez foarte picant (conopidă, cartofi, ceapă galbenă, usturoi, ghimbir, turmeric, coriandru pudră, pudră de chilli indian, coriandru verde) - persoanele care se înscriu și doresc mai puțin picant, sunt rugate să menționeze acest aspect;
3. Salată Raita cu specific indian/pakistanez (roșii, castraveți, ceapă roșie, iaurt, pătrunjel verde);

4. Paratha – lipii calde pakistaneze, coapte în tigaie (făină, apă, unt ghee);

5. Rasmalai – desert bengalez cu brânză, scăldat în lapte aromatizat cu șofran și cardamom (brânză de vaci proaspătă, lapte proaspăt, mălai, cardamom măcinat și sub formă de păstăi, șofran, fistic decojit crud).

Partenerii ediției sunt furnizorii noștri locali cu sirop de lavadă, de curând, produsele Veera aflându-se și pe rafturile magazinului nostru #aproapezerodeșeuri. Vă puteți imagina cu ce arome și mirosuri vă așteptăm? Lavanda și bucătăria pakistaneză se completează foarte bine.

🍽️ Locurile sunt ca de obicei limitate, dacă dorești să participi alături de noi la #masaconvivialității, atunci asigură-te că ai rezervat din timp
----
Costul participării constă într-o donație de 80 ron făcută în contul Asociației Mai Bine cu ajutorul căreia vom dezvolta proiectele noastre de grădini urbane.
Număr cont: RO27BACX0000000857400000
Revolut:
0754047887
Menționați, la detalii, numele, un număr de telefon și "donație Micul Prânz".
#MiculPrânz #mylocalfoode #FoodE #convivialitate #punetipoftancuib
#poftedebine #MaiBine #hranăpozitivă #tindezeroalimentar #desezon #grădinicomestibile #grădiniurbane
----
Acest proiect a primit finanțare prin Programul Uniunii Europene de Cercetare și Inovare Orizont 2020în temeiul acordului de finanțare nr. 862663.
...

Citește mai mult ➧

Atelier de Fotojurnalism. La intersecția dintre Schimbări climatice, Hrană și Drepturile omului

29 December 22 ora 10:40

...

Citește mai mult ➧

Atelier de Plante Comestibile si Picnic in Gradina Sadoveanu

05 June 22 ora 9:40

Natura este mult mai bogată și diversă decât ne lasă de înțeles plantele pe care le găsim pe rafturile din supermarketuri, din băcănii sau chiar și-n piețele agroalimentare. Pentru a sublinia practic acest aspect, am organizat în Grădina Sadoveanu un picnic lent în care, ghidați de ceea ce ne oferă natura și cu ajutorul lui George Vintilă, meșter bucătar la CUIB, am creat propriul pesto cu plante culese direct din grădină și câte un smoothie.
Sâmbătă, 4 iunie între 11.00 și 15.00, într-o atmosferă tihnită, ne-am întâmpinat participanții cu câteva gustări pregătite de colegii noștri de la CUIB, din alimente recuperate de voluntarii Mai Bine, dar și cu informații despre soiuri de plante mai mult sau mai puțin cunoscute și care sunt adaptate spațiului nostru geografic. 
Grădina Sadoveanu este prima grădină urbană și comunitară realizată de asociația Mai bine, în cadrul căreia oricine poate descoperi care sunt sau cum se pot cultiva și folosi plantele comestibile, legumele și plantele aromatice.
Proiectul HranăPozitivă descrie hrana cu efecte dăunătoare minime asupra naturii și cu un impact dezirabil și semnificativ asupra oamenilor: naturală, din plante, echitabilă, locală, lentă, fără risipă și în ambalaje reutilizabile. Acesta face parte din cadrul proiectului „Our Food. Our Future”, care urmărește să răspundă provocărilor globale ale migrației și schimbărilor climatice prin implicarea tinerilor europeni în activități, campanii și politici de dezvoltare din domeniile consumului și producției durabile de alimente.
Citește Manifestul Our Food. Our Future și despre cum aleg să se implice tinerii din România ce sunt preocupați de relația de interdependență dintre hrană, oameni și natură, aici: https://www.traieste.maibine.org/manifestul-our-food-our.../
În această perioadă, mai multe organizații neguvernamentale din Europa organizează evenimente similare și complementare, cu scopul de a promova un sistem alimentar just și rezilient. Află ce alte activități au loc pe https://ourfood-ourfuture.eu/actionweek-2022/.
Our Food. Our Future este un proiect finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestui material intră în responsabilitatea asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.
...

Citește mai mult ➧

Respect Naturii - Ziua Internațională a Mediului

05 June 15 ora 13:00

Vineri, 5 iunie, sărbătorim, ca în ...

Citește mai mult ➧

Ziua Mondială a Mediului cu Apă fără Plastic

05 June 15 ora 11:19

...

Citește mai mult ➧

Implică-te

În fiecare există un potențial pentru a schimbă ceva în (mai) bine. Împreună acest potențial crește. Pentru că îți prețuiești timpul și vrei să-l investești în modelarea de alternative mai bune. Pentru că vrei un trai care să aibă însemnătate. Pentru că tu trebuie să fii schimbarea pe care o vrei să o vezi în lume.