ETIC.ECOLOGIC.ECHITABIL

Vineri, 9 Decembrie, Petrecere la Acaju

Ne-am distrat împreună și am sărbătorit 9 ani de CUIB, printr-o petrecere cu tematică specială: murături asortate!
Hrana locală și de sezon este una din dimensiunile pe care le promovăm zi de zi la CUIB, prin meniul pe care îl schimbăm o dată la câteva luni. Acum, pentru a sărbători 9 ani de existență, ne-am propus să organizăm o petrecere cu muzică dansantă și cu bunătăți care pot fi savurate inclusiv în pauzele de pe ringul de dans. Și ce ar fi fost  mai local și mai de sezon decât o porție zdravănă de murături?
Muzica a fost asigurată de Nipple Tropicana și un invitat surpriză, care a încălzit atmosfera prin melodiile lor eclectice. Colegii de bar de la Acaju au venit și ei în întâmpinarea noastră, pregătind shot-uri cu alcool ce au avut ca ingredient special moarea de la murături. Am mai pregătit și shot-uri TO GO pentru a doua zi dis-de-dimineață, doar cu moare, în borcănașe recuperate și sterilizate.
Petrecerea s-a ținut în contextul proiectului „Our Food. Our Future, prin intermediul căruia promovăm în rândul tinerilor un sistem alimentar mai just și mai sustenabil. Fiind în straie de sărbătoare, ne propunem să arătăm că putem organiza o petrecere fără a face rabat de la propriile valori.
Toate celelalte principii care ne ghidează activitatea la CUIB le găsiți pe https://incuib.ro/
Manifestul Our Food. Our Future poate fi consultat aici: https://www.traieste.maibine.org/manifestul-our-food-our.../
Activitatea face parte din proiectul Our Food. Our Future, care este finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul acestui material intră în responsabilitatea Asociației Mai bine și nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.