Proiectul Connection Regeneration este inițiat de organizația islandeză Totel.ly, alături de care ne implicăm ca pareteneri și este finanțat prin programul Erasmus+ Island al Uniunii Europene.
Scopul proiectului este de a sprijini învățarea individuală, organizațională și comunitară, care va genera conexiuni sociale, responsabilitate socială și dezvoltare comunitară. Obiectivele specifice sunt:
- Stabilirea unei cooperări transnaționale între două organizații active în educația adulților, care va îmbunătăți calitatea educației acestora pentru dezvoltarea sustenabilă a indivizilor și comunităților.
- Generarea de învățare care va crește capacitatea indivizilor de a se conecta în moduri regenerative și de a dezvolta comunitățile lor locale și hiperlocale.
- Crearea de conținut și oportunități accesibile pentru educația adulților, despre un stil de viață sănătos și sustenabil, practici regenerative, și bunăstare mentală și fizică.
Rezultatul proiectului este un parteneriat strategic între Totelly și Mai bine, două organizații cu obiective similare și competențe complementare. Prin această cooperare, care este prevăzută să se desfășoare pe termen lung, va avea loc un schimb reciproc de abilități și cunoștințe care va întări capacitatea ambelor organizații de a răspunde nevoilor de învățare ale grupurilor țintă și de a consolida comunitățile lor locale.
Proiectul va genera rezultate directe de învățare pentru indivizii și organizațiile implicate în seminarul de formare de facilitatori pentru Piețele de Oferte și Nevoi, susținut de Post Growth Institute și pentru cei care accesează materialele educaționale de pe platformă.
Învățarea va acoperi: abilități relaționale și de comunicare, viziune de dezvoltare regenerativă, practici sustenabile, inițiative în comunitatea locală, construirea comunității, utilizarea responsabilă a resurselor din împrejurimi, auto-direcționarea creșterii personale, cultivarea bunăstării mentale și fizice, utilizarea conștientă a tehnologiei, construirea de obiceiuri sănătoase, organizarea și facilitarea Piețelor de Oferte și Nevoi.
Proiectul dezvoltă instrumente, spații de învățare incluzive și un cadru de învățare aplicabil educației în domeniile sustenabilității, bunăstării și dezvoltării comunitare, contribuind astfel la creșterea participării și îmbunătățirea accesibilității educației adulților.