#HranăPozitivă
Te invităm în zilele de 27 - 28 mai și 3 - 4 iunie 2022 la o serie de activități prin care promovăm #HranaPozitivă, conceptul care descrie hrana cu cele mai puține efecte dăunătoare asupra naturii și cu un impact dezirabil și semnificativ asupra oamenilor: naturală, din plante, echitabilă, locală, lentă, fără risipă și în ambalaje reutilizabile.
Dacă rezonează cu tine ideea de #HranăPozitivă sau vrei să descoperi una sau mai multe dintre fațetele acesteia, atunci hai împreună cu noi:
Vineri, 27 mai, între 12.00 și 14.00, la #HranăPozitivă: Atelier pentru Elevi - Deșeuri Alimentare și Compost @Grădina Sadoveanu
Sâmbătă, 28 mai, între 18.00 și 22.00, la #HranăPozitivă: Disco Soup cu Cel Visător @Acaju
Vineri, 3 iunie, între 19.00 și 21.00, la #HranăPozitivă: Proiecție - Degustare Hrană Recuperată @CUIB
Sâmbătă, 4 iunie, între 11.00 și 15.00, la #HranăPozitivă: Atelier Plante Comestibile & Picnic @Grădina Sadoveanu
Intrarea este liberă, însă este nevoie să te înregistrezi pentru fiecare eveniment în parte întrucât locurile sunt limitate. Linkurile de înregistrare le găsești în event-urile deja create (linkurile de mai sus) sau pe www.eventbrite.com, printr-o căutare cu #HranăPozitivă + cuvinte-cheie event.
Duminică, 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului, pregătim o lansare surpriză, așadar urmărește-ne pe conturile de social media @mai.bine.
În aceeași perioadă, mai multe organizații neguvernamentale din Europa organizează evenimente similare și complementare, cu scopul de a promova un sistem alimentar just și rezilient. Află ce alte activități au loc pe https://ourfood-ourfuture.eu/actionweek-2022/.
#HranăPozitivă este organizat în cadrul proiectului Our Food. Our Future, care urmărește să răspundă provocărilor globale ale migrației și schimbărilor climatice prin implicarea tinerilor europeni în activități, campanii și politici de dezvoltare din domeniile consumului și producției durabile de alimente.
Descoperă aici Manifestul Our Food. Our Future și cum aleg să se implice tinerii din România ce sunt preocupați de relația de interdependență dintre hrană, oameni și natură.
Proiectul Our Food. Our Future este finanțat de Uniunea Europeană, iar Asociația Mai bine este unul din cei 16 parteneri implicați în acest consorțiu, ce sunt activi în mai multe țări din Uniunea Europeană, Africa de Sud și Brazilia.