Asociația Mai bine lansează un apel pentru oferirea a trei grant-uri în valoare de maxim 17.500 euro fiecare pentru organizații non-profit din România, la firul ierbii, care lucrează cu tinerii. Apelul este deschis până la data de 6 decembrie 2024 și este realizat în cadrul unui proiect la nivelul Uniunii Europene – UE, intitulat "Rebooting the Food System: Youth Engagement for Agroecology and Due Diligence ", cofinanțat de Comisia Europeană (DG INTPA)*.
Reboot este un proiect ce adună 14 organizații ale societății civile din 9 țări ce își unesc forțele pentru schimbarea sistemul alimentar global actual, care să fie bazat pe principii echitabile și durabile. Prin intermediul "Pactului Ecologic" și al strategiei "De la fermă la furculiță" (Farm to Fork), UE a stabilit deja direcția pentru schimbarea agriculturii europene, pentru a o face să fie pregătită pentru viitor, durabilă și echitabilă. Până în prezent, însă, punerea în aplicare a eșuat. Scopul proiectului Reboot este eliminarea acestui decalaj iar viziunea sa este o agricultură bazată pe principii agroecologice, ca un contramodel al producției alimentare industrializate.
Tinerii din Europa se numără printre persoanele care ar putea beneficia cel mai mult de tranziția agriculturii către un viitor verde și echitabil. Acesta este motivul pentru care dorim să îi mobilizăm și să le dăm posibilitatea de a deveni agenți activi ai schimbării pentru restartarea sistemului alimentar.
Astfel, obiectivul general al acestui sprijin financiar este de a îmbunătăți accesul la grupurile țintă tinere din România și de a spori impactul proiectului Reboot. În timp ce părțile terțe contribuie cu experiențe, capacitatea lor este, de asemenea, consolidată prin implicarea și participarea la activitățile de gestionare a proiectului. Rezultatul așteptat al apelului este de a avea o acoperire mai mare a mesajelor campaniei REBOOT și de a împuternici tinerii să militeze activ și să susțină un sistem alimentar echitabil și agroecologic.
Căutăm organizații mici care acționează la firul ierbii, cu experiență în lucrul cu tinerii sau pentru aceștia care să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:
- să fie o persoană juridică
- să fie non-profit
- să fie o organizație a societății civile constituită în conformitate cu legislația în vigoare în România
- să fie stabilită în România
- să nu fie beneficiar al unui grant (nici coordonator, nici co-beneficiar, nici entitate afiliată) și să nu primească alt sprijin financiar de la o terță parte și să nu fie asociat sau contractant în cadrul prezentei cereri de propuneri (EuropeAid/173998/DH/ACT/Multi)
- să aibă capacitatea administrativă și financiară de a gestiona grantul
Apelul, în forma sa oficială, cu trimitere la toate detaliile și anexele necesare, poate fi consultat aici.
Așteptăm întrebările referitoare la apel până la data de 30 noiembrie și cererile de înscriere până la data de 6 decembrie 2024, pe adresa de email contact@maibine.eu.
-----
*Contract de finanțare - Acțiuni externe ale Uniunii Europene - CSO-LA/2023/448-324