Ultimele articole

Blogul Mai bine

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Nu am găsit niciun rezultat.
Auto-organizare
Citește articolul
Apr 17, 2015

Auto-organizare

Citește articolul
Auto-organizarea nu este un fenomen nou. Personal, cred că viitorul pe care ni-l dorim poate fi generat doar prin auto-organizare. În momentul de față, viața cetățeanului este reglementată de un sistem ierarhic ce nu oferă oportunități rezonabile de participare în procesul decizional.
Agricultura biologică susținută de comunitate
Citește articolul
Apr 17, 2015

Agricultura biologică susținută de comunitate

Citește articolul
S-ar putea să sune ciudat, însă agricultura nu este întotdeauna biologică. Din start trebuie să disecăm o ambiguitate. Am învățat cu toții la școală că termenul „biologic” își are originea în cuvintele grecești „bios” (viață) și „logos” (știință/fir logic). Din moment ce agricultura are ca scop obținerea unei manifestări prospere a unor organisme, iar aceasta poate fi obținută doar respectând logica respectivului organism, putem trage concluzia că agricultura poate fi doar biologică
Participare publică
Citește articolul
Apr 17, 2015

Participare publică

Citește articolul
Democrația este producție de adevăr de către oricine, ca oricine, în absența unui titlu. „Există mai multe șanse de a ajunge la adevăr și de a-l accepta prin dezbatere socială extinsă, deschisă” decât prin închidere și monopolizare expertocrată. (Ura Împotriva Democrației, Jacques Ranciere, Idea Design & Prinț, 2012) Însă, în general nu ne gândim la Democrație ca fiind o filosofie, un sistem epistemic ci mai degrabă un sistem de guvernământ. Un sistem preponderent reprezentativ. Îndrumarul de față recunoaște nevoia de o mai largă participare a cetățenilor în viața publică și descrie diferite unelte pe care instituțiile le pot folosi pentru a consulta cetățenii pe o anumită temă.
Simplitatea voluntară
Citește articolul
Apr 17, 2015

Simplitatea voluntară

Citește articolul
Ce activitate te făcea fericit când erai copil? Simplitatea voluntară presupune orientarea către esența interioară individuală și alinierea acțiunilor proprii la aceasta. Spiritul timpului în care trăim face ca ea să se manifeste în emergența unei mișcări anticonsumiste și antimaterialiste. Astfel că simplitatea voluntară presupune rezistența la stilul de viață promovat de paradigma actuală dominantă ce determină indivizii să își construiască identitatea prin consum. Una din manifestările acestei realități este prezentarea tot mai frecventă în discursul politic a sintagmei „relansarea consumului” ca panaceu social.
Compostarea domestică urbană
Citește articolul
Apr 17, 2015

Compostarea domestică urbană

Citește articolul
Compostarea este un proces biologic de reciclare și constituie cea mai sustenabilă opțiune pentru gestionarea deșeurilor organice. Dat fiind faptul că cel puțin 50% din totalul deșeurilor sunt biodegradabile, compostarea domestică urbană are potențialul de a reduce cantitatea de deșeuri prin generarea unui îngrășământ organic. Adoptarea acestui proces aduce beneficii pentru mediu, beneficii economice (generarea de îngrășământ la costuri aproape inexistente) dar și sociale (constituie o formă practică de educație și o mai bună înțelegere a fenomenelor naturale).
Cumpărături responsabile
Citește articolul
Mar 19, 2015

Cumpărături responsabile

Citește articolul
Să ne oprim câteva minute şi să ne gândim la produsele pe care le cumpărăm în fiecare zi: de la cafeaua de dimineaţă de la birou sau sandvişul de la magazinul din colţ, până la costul unui apel telefonic sau plinul la maşină, o haină şi un accesoriu mult dorite, un produs de igienă „necesar”. Fiecare alegere pe care o facem are consecinţe semnificative asupra mediului natural, social şi economic.
Generează schimbarea pe care o dorești

Intră în comunitatea donatorilor de mai bine

Fii parte din schimbarea pozitivă pe care încercăm să o producem în lume, zi de zi.

Abonează-te la newsletter-ul nostru informativ pentru a fi la curent cu toate știrile și evenimentele organizate de Mai bine.
Prin abonare, ești de acord cu Politica  de confidențialitate și îți dai acordul pentru a primi noutăți de la Mai bine pe email.
Mulțumim! Cererea de abonare a fost primită!
A fost întâmpinată o eroare la trimiterea formularului. Te rugăm să mai încerci o dată.
© 2009 - 2024 Mai bine. Toate drepturile rezervate.
Pagină web actualizată în cadrul proiectului Iașul Sustenabil,
finanțat de Primăria Municipiului Iași.